Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 11:05

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) να προχωρήσει σε νέα ποσοτική χαλάρωση μετρίασε τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα προχώρησε απρόσμενα στην επέκταση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού κατά 10 τρισ. γεν (126 δισ. δολ.), σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ύφεση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

«Υπήρχαν κάποιες ανησυχίες όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και τις ευρύτερες συνέπειες αλλού. Το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επιχειρεί να παίξει το δικό της ρόλο είναι σίγουρα θετικό», σχολίασε αναλυτής στη Hargreaves Lansdown.

Στις 10:42 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.117,84 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,6%. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο δείκτης σκαρφάλωσε σε υψηλό 14 μηνών χάρη στην απόφαση της Fed να προχωρήσει σε νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,4%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,5% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,7%.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα