Merit: Κρίσιμη περιοχή για το Γ.Δ. οι 740 μονάδες

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 16:10

Το ανοδικό momentum στην ελληνική αγορά συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, αναφέρει η Merit στο σχόλιό της, σημειώνοντας πως το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει αυξημένο αν και έχουν μειωθεί οι ελπίδες για κίνηση προς τα υψηλά έτους, τις 840 μονάδες.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι 740 μονάδες παραμένουν μια κρίσιμη περιοχή για το Γενικό Δείκτη και πλέον αποτελούν στήριξη γι' αυτόν, η οποία δοκιμάστηκε ήδη τρεις φορές αυτήν την εβδομάδα με θετικό αποτέλεσμα.

Ισχυρή έχει αποδειχτεί η αντίσταση των 780-790 μονάδων ως τώρα με την πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη διάσπαση της, όπως και οι ρευστοποιήσεις από χαρτοφυλάκια βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Για τις επόμενες ημέρες η Merit αναμένει να παραμείνουν υψηλοί οι τζίροι και η μεταβλητότητα μέχρι την Παρασκευή που έχουμε τη λήξη παραγώγων Σεπτεμβρίου.

Από τη Δευτέρα και μετά είναι ερωτηματικό αν θα παραμείνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που αν γίνει μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της αντίστασης των 780-790 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό να διασπαστούν και πάλι πτωτικά οι 740 μονάδες, αν και όσο διατηρούνται οι 690 μονάδες το ανοδικό momentum φαίνεται να παραμένει σε ισχύ.

Η Merit σημειώνει επίσης πως η αξιολόγηση της ελληνικής αγοράς από τον οίκο FTSE αναμένεται να λάβει χώρα σύντομα (μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη) και παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για πιθανότητα υποβάθμισης 50%. Κάτι τέτοιο θα σημάνει ρευστοποιήσεις από συγκεκριμένα funds που θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την αγορά, αν και αναμένουμε αγορές από κάποια άλλα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Πρωταγωνιστές στην ανοδική κίνηση αυτή του Σεπτεμβρίου είναι εκτός από τον τραπεζικό κλάδο, μετοχές που μετέχουν σε σενάρια αποκρατικοποίησης, όπως η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ, αλλά και μετοχές που εδώ και πολύ καιρό τα θεμελιώδη μεγέθη τους έδιναν σήμα αγοράς όπως η Motor Oil και ο Μυτιληναίος, αναφέρει η χρηματιστηριακή στο σχόλιό της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα