Γεφύρωση των διαφορών με Ολάντ επιθυμεί η Μέρκελ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 20:20

«Εχω εμπιστοσύνη και καλή συνεργασία με τον Γάλλο πρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διαφορές», δήλωσε η κ. Μέρκελ. (Φωτογραφία αρχείου)

Τη βούλησή της να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, εν όψει της συνάντησής της με τον Γάλλο πρόεδρο το Σάββατο.

«Έχω εμπιστοσύνη και καλή συνεργασία με τον Γάλλο πρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διαφορές», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. «Θέλουμε να βρούμε μια λύση. Αυτό μετράει. Η αποστολή είναι να βρούμε μια καλή λύση για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν στο γραφείο της, παρουσία του πρωθυπουργού της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος επισήμανε ότι η οικονομική κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη για νέους δημοσιονομικούς κανονισμούς στην ευρωζώνη.

Ο Φρανσουά Ολάντ, που πρόκειται να επισκεφθεί το Σάββατο τη Γερμανία, διαφωνεί με την επιμονή της κ. Μέρκελ στη λιτότητα και θέλει η λύση να περιλαμβάνει και αναπτυξιακά μέτρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα