Οριακά πάνω από τα 97 σεντς το ευρώ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2002 12:47

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά τη χθεσινή ανάκαμψη των μετοχικών τιμών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/25/226838.htm και την απροσδόκητη εξασθένηση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/25/226968.htm .

Η συναλλακτική δραστηριότητα πάντως είναι περιορισμένη σε σχέση με χθες, καθώς πολλοί επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής ξεκίνησε σήμερα και η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο στο 1,75% το βασικό της επιτόκιο.

Στις 12:30 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 97,14 σεντς, από 97,81 σεντς χθες, σύμφωνα με την ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι κατά τις χθεσινές συναλλαγές το ευρώ έφθασε μέχρι τα 98,16 σεντς καταγράφοντας νέο ρεκόρ διετίας.

Ωστόσο, το δολάριο ενδέχεται αργότερα να δεχθεί πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg, ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει το ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board υποχώρησε στο 106 τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο, έναντι 109,8 το Μάιο. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Παρά την απρόσμενη εξασθένηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ροντρίγκο Ράτο, δήλωσε ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας συνεχίζεται, γεγονός που αντανακλάται στη σημαντική ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα