BEA: Αίτημα για παράταση αυτοαπογραφής στο ΓΕΜΗ

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 15:19
UPD:15:22

Την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο των ΑΕ και ΕΠΕ και των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΒΕΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από δεκάδες επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της μη επαρκούς ενημέρωσης δεν γνώριζαν για την διαδικασία αυτοαπογραφής ή αδυνατούν οι ίδιοι να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων για τις επιχειρήσεις τους, καθώς το σύστημα αυτοαπογραφής του ΓΕΜΗ είναι ιδιαίτερα υπερφορτωμένο και είναι σχεδόν αδύνατη η είσοδος αυτή την περίοδο.

Παράλληλα, η διαδικασία από την πλειοψηφία των μελών των επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πολύπλοκη και χρονοβόρα με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολυάριθμες προσπάθειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της.

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο ΓΕΜΗ των ΑΕ και ΕΠΕ και στις 11 Οκτωβρίου των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας «ζητά την παράταση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής των εταιρειών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, καθώς τα πρόστιμα για όσους δεν αυτοαπογραφούν είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και στην παρούσα οικονομική συγκυρία δυσβάστακτα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα