Γουέν Τζιαμπάο: Στο σωστό δρόμο η Ευρώπη

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 16:35
UPD:16:39

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτό που είναι κρίσιμο τώρα είναι να εφαρμόσει πλήρως όλα τα μέτρα», δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας στις Βρυξέλλες.

Την πεποίθησή του, ότι η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, επισημαίνοντας ότι το Πεκίνο συνεχίζει να επενδύει σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.

«Η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτό που είναι κρίσιμο τώρα είναι να εφαρμόσει πλήρως όλα τα μέτρα», δήλωσε ο Γουέν, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας στις Βρυξέλλες.

Ο κινέζος πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Κατά του εμπορικού προστατευτισμού Κίνα και ΕΕ

Ο Γουέν Τζιαμπάο ανέφερε επίσης ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

«Και οι δύο υιοθετούμε ελεύθερες και ανοικτές οικονομικές και εμπορικές πολιτικές, απορρίπτουμε τον εμπορικό προστατευτισμό και εργαζόμαστε για την προώθηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης», είπε ο Γουέν.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα