Πρόεδρος του ΣΕΕΝ ο Μιχάλης Σακέλλης

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 17:11
UPD:17:11

Ο Μιχάλης Σακέλλης εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στο σύνδεσμο των ακτοπλόων. Το νέο ΔΣ που αναδείχθηκε είναι 14μελές, καθώς πρόσφατα υπήρξε αλλαγή του καταστατικού της ένωσης των ακτοπλόων και σε αυτό περιλαμβάνονται τέσσερις εκπρόσωποι της κρουαζιέρας, τέσσερις των ferry διεθνών πλοών και τέσσερις της ακτοπλοΐας.

Αντιπρόεδρος κρουαζιερόπλοιων αναδείχθηκε ο Μιχάλης Καψάλης, αντιπρόεδρος επιβατηγών-οχηματαγωγών ο Αντώνης Αγαπητός, Αντιπρόεδρος διεθνών πλόων ο Σπύρος Πασχάλης, Γενικός Γραμματέας ο Αδαμάντιος Κρασανάκης, ταμίας ο Βαγγέλης Βεντούρης και μέλη οι Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, Ευάγγελος Βεντούρης, Θεολόγος Παναγιωτάκης, Ιωάννης Αβραντίνης, Ιωάννης Δεπάστας, Σαράντης Καρατζής, Εμμανουήλ Γαλανός, Γεώργιος Σπανός και Κάρδαρης Νικόλαος.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΕΝ υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Βεντούρης, ενώ αποχώρησε από τη γενική διεύθυνση του Συνδέσμου και ο Νίκος Καβαλιέρος.

Ο κ. Βεντούρης στην επιστολή παραίτησής του έκανε λόγο για σθεναρή άρνηση των αρμοδίων να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε πραγματική και ριζοσπαστική αλλαγή ή μεταρρύθμιση για τα προβλήματα του κλάδου των ακτοπλόων και απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν άμεσα και αποφασιστικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΣΕΕΝ Νίκος Καβαλιέρος ο οποίος γνωστοποίησε την επιστολή παραίτησής στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο ΣΕΕΝ μέχρι την εκλογή του νέου προεδρείου.

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα - πιθανότατα τη Δευτέρα - με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Ένα από τα θέματα που κυριαρχεί στην ατζέντα των ακτοπλόων είναι το θέμα της τιμής των καυσίμων, η οποία έχει ανέλθει στα ύψη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα