Ποινικές διώξεις σε "ΗFD" και "Θαλάσσιες Ταχυμεταφορές"

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2002 16:48
UPD:18:03

Ποινικές διώξεις για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης, εναντίον των εταιρειών "Hellas Flying Dolphins" και "Θαλάσσιες Ταχυμεταφορές AE".

Συγκεκριμένα ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη ασφάλειας πλοίων από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ανθρώπων, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, ηθική αυτουργία, σε ψευδείς βεβαιώσεις και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων.

Η κατηγορία της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων αφορά τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ και οι υπόλοιπες τους νόμιμους εκπροσώπους των δύο εταιρειών.

Οι διώξεις κατά της "HFD" και της "Θαλάσσιες Ταχυμεταφορές" ασκήθηκαν μετά την παραλαβή πορίσματος δύο πραγματογνωμόνων, οι οποίοι από το Δεκέμβριο του 2000 με εντολή του εισαγγελέα και με αφορμή την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε ιπτάμενο δελφίνι της τότε "Minoan Flying Dolphins", πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε 15 υδροπτέρυγα σκάφη της "Minoan Flying Dolphins" και τρία σκάφη της "Θαλάσσιες Ταχυμεταφορές".

Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, από το οποίο προέκυπταν σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα πυρασφάλειας των 18 σκαφών, ο κ. Πεπόνης άσκησε τις διώξεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα