«Αλυτη εξίσωση» η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 12:10
UPD:12:12

«Το μόνο σίγουρο και τετελεσμένο είναι ότι οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά 1,1% λόγω του κλεισίματος του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, αλλά το υπόλοιπο 3,9% πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αλυτη εξίσωση» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, την υποχρέωση περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που επιφυλάσσει για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Μπόλαρη. ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για «άλυτη εξίσωση, η οποία δυστυχώς πηγάζει από τη δανειακή σύμβαση» και αφού υπενθύμισε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1% (από την κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας), υποστήριξε ότι «για το υπόλοιπο 3,9% http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2234158 τίποτε δεν είναι δεδομένο ακόμη και όλα εξετάζονται».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Μ. Μπόλαρη στον Ν. Παναγιωτόπουλο

Επίκαιρη Ερώτηση Μ. Μπόλαρη στον Ν. Παναγιωτόπουλο

«Το μόνο σίγουρο και τετελεσμένο είναι ότι οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά 1,1% λόγω του κλεισίματος του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, αλλά το υπόλοιπο 3,9% πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί», ανέφερε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας ότι περαιτέρω μείωση θα έπληττε ανεπανόρθωτα τα ασφαλιστικά ταμεία. «Για το 3,9% επιφυλασσόμαστε και προβληματιζόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι θα έπληττε τα ταμεία που οι εργαζόμενοι έχουν χτίσει με τους κόπους της ζωής τους», είπε και ανακοίνωσε ότι έχει ζητηθεί από τους εταίρους να συναινέσουν στην εκπόνηση χρηματοοικονομικής μελέτης.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη προέβλεψε ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες «θα βουλιάξει τα ταμεία», με συνέπεια η κυβέρνηση να προχωρήσει είτε στην αύξηση των εισφορών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, είτε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η κ. Μπόλαρη αναφέρθηκε, επίσης, στην προηγούμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα βαρέα και ανθυγιεινά, στο «κούρεμα» των ομολόγων που έπληξε τα ταμεία και στις απώλειες από τα δομημένα ομόλογα και προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη εντός και εκτός Βουλής για ένα ενιαίο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα