Μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή της Alfa Alfa Holdings

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2002 17:57

Τις προοπτικές ανάπτυξης και των τεσσάρων κλάδων δραστηριοποίησης της Alfa Alfa Holdings αλλά και των θυγατρικών της ΑΛΤΕ και ΕΣΧΑ Ελλάς, ανέλυσε ο πρόεδρος του ομίλου Απόστολος Αλλαμανής στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Στον κατασκευαστικό κλάδο, η ΑΛΤΕ ηγείται ενός κατασκευαστικού ομίλου (μετά την απορρόφηση των κατασκευαστικών εταιρειών Οδών & Οδοστρωμάτων, Κοροντζής, Ιρις, Θεμέλιο '79, Δωρική, Γ. Σχοινάς και ΑΝΝΕΞ), ο οποίος, όπως τονίστηκε, αποκτά ισχυρή παρουσία στη νέα ανώτατη εργοληπτική τάξη της χώρας.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του νέου κατασκευαστικού φορέα, κατά το 2002, προβλέπεται να φτάσει τα 205 εκατ. ευρώ (70 δισ. δρχ.), ενώ τα προ φόρων κέρδη της ΑΛΤΕ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ (7 δισ. δρχ.). Οι μέτοχοι της ΑΛΤΕ ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,01 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2001.

Με συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που ξεπερνά τα 528 εκατ. ευρώ (180 δισ. δρχ.), το νέο σχήμα έχει προεπιλεγεί, σε κοινοπραξία με τις Bouygues και Boskalis Archirodon, για την κατασκευή τεσσάρων συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων.

Στο χώρο της ενέργειας, η ΕΣΧΑ Ελλάς μετονομάζεται σε Alfa Energy, εντάσσει υπό την "ομπρέλα" της όλες τις δραστηριότητες του κλάδου και εστιάζει σε τρεις διακριτούς τομείς ανάπτυξης: στην ηλεκτρική ενέργεια (Alfa Power Central), στα ασφαλτικά προϊόντα και στα πετρελαιοειδή (Esha Holding, Esha Bulgaria, Bitoumina). Σημαντική ώθηση στα μεγέθη του κλάδου, αναμένεται να προσφέρει, κατά την τρέχουσα χρήση, η πλήρης ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της ολλανδικής Esha Holding, μετά την απόκτηση και του υπόλοιπου 50% του μετοχικού της κεφαλαίου, από την ΕΣΧΑ Ελλάς.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας αναμένεται να φτάσει, κατά το 2002, τα 252 εκατ. ευρώ (85 δισ. δρχ.) και τα προ φόρων κέρδη στα 15 εκατ. ευρώ (5,1 δισ. δρχ.). Στο πρώτο τρίμηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 38,6 εκατ. ευρώ. Στο χώρο της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας η εταιρεία διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την αμερικανική Cinergy.

Στον κλάδο της συσκευασίας, η παραγωγική δραστηριότητα της Anker Group συγκεντρώνεται στα δύο κεντρικά εργοστάσια, στις Φέρες του Ν. Eβρου και στην Αταλάντη. Παράλληλα αυτόνομα αναπτύσσεται, ως θυγατρική της Anker, η Multipack Romania, η οποία υλοποιεί επενδύσεις ύψους 2,3 εκατ. ευρώ (800 εκατ. δρχ.) για την ανάπτυξη ιδιόκτητης παραγωγικής μονάδας στο Βουκουρέστι.

Για το 2002 προβλέπεται ο κύκλος εργασιών και τα προ φόρων κέρδη της Alfa Alfa Holdings να αγγίξουν τα περυσινά μεγέθη, με σημαντική αύξηση του λειτουργικού κέρδους. Η συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή Alfa Alfa Holdings για τη χρήση του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα