Ένταση των προσπαθειών ζητεί ο Ρόμπεϊ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 06:02

Oι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν σημειώσει πρόοδο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένει να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες αυτές, ώστε να διευθετηθεί η κρίση δημοσίου χρέους στην Ελλάδα «χωρίς μάλιστα να χαθεί η έννοια του επείγοντος» εν όψει και της «πολύ κρίσιμης» Συνόδου Κορυφής στις 17-19 Nοεμβρίου).

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με «τρύπα» 20 δισ. ευρώ στο ελληνικό έλλειμμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο Χ. Βαν Ρόμπεϊ για την κρίση στην Ευρωζώνη

Ο Χ. Βαν Ρόμπεϊ για την κρίση στην Ευρωζώνη

Παραδέχθηκε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πράγματι δημοσιονομική «τρύπα» δήλωσε ωστόσο ότι αρμόδια για να διαπιστώσει το ακριβές μέγεθός της είναι μόνο η τρόικα: «Για το πόσο μεγάλο θα είναι (το κενό), πρέπει να περιμένουμε».

«Υπάρχει ένα έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό, και ανεξάρτητα πόσο μεγάλο είναι θα πρέπει να καλυφθεί για να μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, να δοθεί δηλαδή η επόμενη δανειακή δόση», δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ κληθείς να σχολιάσει το ίδιο δημοσίευμα.

Συναντήσεις Μέρκελ με Ντράγκι και Λαγκάρντ

Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε χθες ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και εν μέσω διαφωνιών μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για το αν η Ισπανία θα πρέπει να υπαχθεί σε μηχανισμό διάσωσης.

Πηγές: Reuters, Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα