ΣΕΒ: Οδυνηρά αλλά αναπόφευκτα τα μέτρα

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 08:32
UPD:08:32

«Οδυνηρά και αδιέξοδα, αλλά αναπόφευκτα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν αναπτυξιακά ισοδύναμα.

«Το νέο πακέτο λιτότητας πρέπει να είναι το τελευταίο που υφίσταται η κοινωνία μας», ανέφερε, μιλώντας στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ. Τόνισε ακόμη πως «τούτο σημαίνει ότι χρειαζόμαστε άμεσα ένα ισοδύναμο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, που να θέτουν τις βάσεις μιας βιώσιμης ανάκαμψης».

Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε επίσης ότι «αν η οικονομία μας δεν ξαναπάρει γρήγορα μπροστά, σύντομα θα χρειαστούν και νέα επαχθή μέτρα». Στο σημείο αυτό προειδοποίησε πως η κοινωνία «δεν θα υπομείνει για πολύ ακόμη παθητικά τις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στις καταγγελίες για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να τιμωρήσει σκληρά τις τυχόν παρεκτροπές, αποβάλλοντας τα νοσηρά φαινόμενα από τους κόλπους του. «Όταν οι πολιτικοί απαιτούν θυσίες από τους πολίτες, οφείλουν να είναι οι ίδιοι ηθικά ανεπίληπτοι», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα