«Πρόωρη η έκκληση της Γαλλίας για παράταση του ελληνικού προγράμματος»

Δηλώσεις του ολλανδού ΥΠΟΙΚ
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 16:08
UPD:16:08

«Νομίζω ότι η έκκληση της Γαλλίας είναι πολύ πρόωρη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε την Ελλάδα να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις (φωτογραφία αρχείου).

«Πολύ πρόωρη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας την έκκληση της Γαλλίας να δοθεί στην Ελλάδα διετής παράταση για την περικοπή των δαπανών της.

«Νομίζω ότι η έκκληση της Γαλλίας είναι πολύ πρόωρη», δήλωσε ο Γιαν Κες ντε Γιάγκερ στο τοπικό κανάλι RTL7, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε την Ελλάδα να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό είπε την Κυριακή ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές της, υπό τον όρο ότι η χώρα θα είναι ειλικρινής σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της οικονομίας της.

«Αυτό αφαιρεί το κίνητρο από την Ελλάδα να κάνει ό,τι μπορεί για να εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών που απαιτούνται», είπε ο ντε Γιάγκερ. «Με αυτού του είδους τις δηλώσεις γίνεται πολύ εύκολο για την Ελλάδα να καθυστερήσει και πάλι», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα