Κάτω από τις 4.000 μονάδες ο Xetra DAX

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2002 10:57

ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών έχει υποχωρήσει ο δείκτης Xetra DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης λόγω των έντονων πιέσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Αυτή την ώρα σημειώνει πτώση κατά 5,30% και έχει διαμορφωθεί στις 3.980,05 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή της Deutsche Telekom υποχωρεί κατά 6,74%, ενώ νωρίτερα οι απώλειές της ξεπέρασαν το 10%. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σημειώνει σήμερα κατακόρυφη πτώση στις διεθνείς αγορές μετά την αποκάλυψη οικονομικού σκανδάλου τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική WorldCom.

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε επίσης η σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής Alcatel ότι στην τρέχουσα χρήση θα εμφανίσει ζημία, καθώς και η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της France Telecom από τη Standard & Poor's http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/26/227155.htm .

Σημαντικές απώλειες (άνω του 10%) καταγράφει και η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική ομοειδής εταιρεία Micron.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα