Θ. Καράογλου: Η Β. Ελλάδα θα γίνει κέντρο υποδοχής επενδύσεων

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 20:15

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου τόνισε τη φιλοδοξία της κυβέρνησης για την προσέγγιση επενδύσεων ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Β. Ελλάδα.

Σε χώρο υποδοχής επενδύσεων και κέντρο προώθησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μετατρέπεται η Βόρεια Ελλάδα, τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ψήφισης του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων».

Σύμφωνα με τον υπουργό, με το σχέδιο νόμου αυτό επιταχύνεται ο χρόνος έγκρισης επενδυτικών σχεδίων, μειώνονται σημαντικά οι επιβαρύνσεις για τους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδος και απλοποιούνται οι διαδικασίες ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ο ίδιος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί στο ακέραιο τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και τόνισε τη φιλοδοξία της κυβέρνησης για την προσέγγιση επενδύσεων ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

Ο κ. Καράογλου επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις με βάση τις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο υπουργός, ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που υποδέχεται, επεξεργάζεται και αξιολογεί η ΕΜΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα