Τσεχία: Θύμα του ευρώ η Ελλάδα

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 12:30
UPD:12:31

Θύμα της νομισματικής ένωσης χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, συμπληρώνοντας πως «θα ήταν πολύ καλύτερο για αυτή να μην είναι μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο». «Θα ήταν μία νίκη γι' αυτή», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Δεν νομίζω ότι το ευρώ θα εξαφανισθεί. Το ζήτημα είναι αν και οι 17 χώρες και δυνητικά κάποιες άλλες θα έπρεπε να είναι ή αν θα είναι στο (νομισματικό) σύστημα ή όχι», συνέχισε.

Ο κ. Κλάους υποστήριξε ακόμη ότι το σύστημα της Ευρωζώνης τιμωρεί κάποιες χώρες, οι οποίες θα ήταν σε καλύτερη θέση, αν αποχωρούσαν από αυτό.

Τέλος, χαρακτήρισε τον εαυτό του «ευρωρεαλιστή», σημειώνοντας ότι υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς όμως να στηρίζει τη στροφή προς «την ενοποίηση, το συγκεντρωτισμό, την εναρμόνιση και την τυποποίηση» όλης της ηπείρου, περιλαμβανομένου του κοινού νομίσματος.

«Ίσως μπορέσουμε και εμείς να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση το 2074. Κανείς δεν μας πιέζει», δήλωσε με σκωπτικό τρόπο ο Τσέχος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα