Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει για τα επόμενα χρόνια ο ΟΟΣΑ στην τακτική έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Συνιστά, εντούτοις, ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, σφιχτή μισθολογική πολιτική και μεταρρύθμιση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος.
Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι οι ισχυρές επενδύσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων δίνουν ώθηση στο παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας ανοίγοντας το δρόμο για ταχύτερη, μη πληθωριστική οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον.
Προβλέπει ότι πιθανότατα η ελληνική οικονομία θα υπερβεί το 2002 και 2003 τους ρυθμούς ανάπτυξης του ΟΟΣΑ (3,5% και 4,5% αντιστοίχως) αλλά με κίνδυνο αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων.
Ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει στην έκθεσή του χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και εκτιμά ότι απαιτούνται εντονότερες προσπάθειες για τις δημοσιονομικές προσαρμογές ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους στο 60% του ΑΕΠ το 2010. Η επίτευξη του στόχου αυτού, σύμφωνα με την έκθεση, απαιτεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις δημόσιες δαπάνες καθώς και καλύτερη χρήση των ανθρώπινων πόρων στη διοίκηση.
Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι οι κρατικές δαπάνες πρέπει να αναδιαρθρωθούν και το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί λιγότερο γεναιόδωρο. Θεωρεί ότι η ευρεία μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος είναι ουσιώδης και εκτιμά ότι οι πρόσφατες σχετικές προτάσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
Οι δομικές ακαμψίες εξακολουθούν να παρεμποδίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, λέει ο ΟΟΣΑ, και επιμένει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για καλύτερη εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Θεωρεί επιβεβλημένη την επιτάχυνση της απελευθέρωσης των βιομηχανιών δικτύων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Ολυμπιακή).
Τέλος, εκτιμά ότι η ταχεία πρόοδος στην απελευθέρωση της τραπεζικής αγοράς βελτίωσε την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.