Κάτω από τις 9.000 μονάδες ο Dow Jones

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2002 16:53

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικρατούν, όπως αναμενόταν, κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τη χθεσινή αποκάλυψη λογιστικών παρατυπιών στον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο WorldCom Inc.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η WorldCom, η υπ' αριθμόν δύο αμερικανική εταιρεία υπεραστικών κλήσεων, απέκρυψε χρέη ύψους 3,9 δισ. δολαρίων παρουσιάζοντας ψευδή κέρδη κατά τα τελευταία πέντε τρίμηνα.

Η διοίκηση της εταιρείας απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή της Σκοτ Σάλιβαν, ενώ ανακοίνωσε σχέδια για απολύσεις 17.000 υπαλλήλων.

Η παραπάνω είδηση προκάλεσε ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία των αμερικανικών επιχειρήσεων και επανέφεραν στο προσκήνιο τον προβληματισμό ως προς την εγκυρότητα των λογιστικών μεθόδων που εφαρμόζουν.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.947,73 μονάδες μειωμένος κατά 1,96% και ο Nasdaq στις 1.384,4 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 2,78%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το Μάιο οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,6%, ενώ οι αναλυτές ανάμεναν αύξηση κατά 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα