ΑΙ Partners και Red7Marine δημιουργούν fund στον τομέα της ναυτιλίας

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 13:53
UPD:13:53

Στη σύσταση εξειδικευμένου fund στον τομέα της ναυτιλίας προχωρούν η επενδυτική εταιρεία Archipelago Investment Partners, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, και η βρετανική εταιρεία Red7Marine, που παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο αυτό fund στοχεύει να αξιοποιήσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των εξορύξεων και των αναδυόμενων οικονομιών.

Το Marine Opportunities Fund I θα επενδύσει σε υψηλής ποιότητας εξειδικευμένα πλοία και εξοπλισμό τα οποία χρησιμοποιούνται στην κατασκευή υπεράκτιων υποδομών, στις γεωτρήσεις και σε μηχανολογικά έργα στον τομέα της ναυτιλίας. Το fund θα αγοράσει τα πλοία και θα τα ναυλώνει σε εταιρείες οι οποίες χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες.

Οι ναύλοι των πλοίων θα αποτελούν τις αποδόσεις του fund, οι οποίες αναμένονται να είναι 15% τον χρόνο. Επιπρόσθετες αποδόσεις μπορεί να προέλθουν από την πώληση των πλοίων στο τέλος της περιόδου του fund. Το fund θα επενδύσει αρχικά σε υπάρχοντα ποιοτικά πλοία τα οποία βρίσκονται κοντά ή στην υπολειμματική αξία.

Το fund, το οποίο είναι πλέον ανοιχτό στους επενδυτές, θα έχει ως στόχο, ιδιώτες υψηλού εισοδήματος, fund υποδομών, private equity επενδυτές, καθώς επίσης και επενδυτές από τον χώρο της ναυτιλίας. Ως ελάχιστη επένδυση ορίζονται τα 250.000 δολάρια.

«Η στρατηγική στοχεύει να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο για τον επενδυτή. Τα πλοία θα ναυλώνονται κάτω από συγκεκριμένους BIMCO (bareboat) όρους ναύλωσης και έτσι λειτουργικοί κίνδυνοι όπως ζημίες στα πλοία και μη πληρωμή των ναύλων, θα αφορούν την ναυλώτρια εταιρεία. Επιπροσθέτως, το fund θα μειώσει το ρίσκο καταμερίζοντας διαφορετικά ποσοστά της επένδυσης ανάμεσα στα διάφορα στοιχεία του χαρτοφυλακίου (πλοία, jack-ups και εξοπλισμό) για να διαφοροποιήσει την έκθεση του fund και επίσης για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία στη βάση πελατών που στοχεύει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα