Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2002 19:00

MEΓΑΛΗ πτώση σημείωσαν σήμερα οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.531 μονάδες μειωμένος κατά 2,16%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.701,13 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,73% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx των 50 blue chips στις 2.951,81 μονάδες με απώλειες 1,88%.

Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 2,12% και βρίσκεται στις 4.113 μονάδες.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών οι απώλειες των παραπάνω δεικτών ξεπέρασαν το 5% μετά τις έντονες ανησυχίες που προκάλεσε η αποκάλυψη λογιστικών παρατυπιών στον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο WorldCom Inc., καθώς και η σημερινή προειδοποίηση της γαλλικής Alcatel σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν κατακόρυφη πτώση, ενώ στη συνέχεια οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν στο σύνολο των κλάδων.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος εξαιτίας ανησυχιών ως προς το βαθμό έκθεσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη WorldCom. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι ευρωπαϊκές τράπεζες με το μεγαλύτερο άνοιγμα στην αμερικανική εταιρεία είναι οι γαλλικές BNP Paribas και Credit Lyonnais, η βρετανική Barclay’s και η ολλανδική ABN Amro.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα