Εντός του Ιουλίου οι προτάσεις για το μισθολόγιο στο δημόσιο

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 07:16

Εντός δύο ή τριών εβδομάδων αναμένεται να καταθέσει η επιτροπή Κιντή τις προτάσεις της για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, όπως δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε τα περί αντιπαράθεσης με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, έκανε ωστόσο λόγο για επί μέρους διαφορές σε θέματα τακτικής. Τόνισε επίσης ότι το νέο μισθολόγιο θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο της οικονομικής πραγματικότητας, με σύνδεση μισθού, παραγωγικότητας και μέσα από τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων, πάντα όμως στο πλαίσιο της οικονομικής σταθερότητας», τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Προκαλεί έκπληξη ότι κυβερνητικοί παράγοντες με αντιθεσμικό τρόπο επιχειρούν να προκαταλάβουν το περιεχόμενο και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

«Η κυβέρνηση ομολογεί ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει τις κοινοτικές επιταγές, αλλά και τις δικαιολογημένες αιτιάσεις των δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε ο αρμόδιος συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα