Διήμερη παράταση για πληρωμή φόρων στις ΔΟΥ

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 12:08
UPD:18:17

Ακόμη δύο ημέρες, έως την Τετάρτη, δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους για την πληρωμή φόρων και οφειλών, λόγω του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρήθηκε σήμερα στις εφορίες.

Λόγω της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την περασμένη εβδομάδα η προθεσμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, που έληγε την Παρασκευή, είχε αρχικά πάρει παράταση έως και σήμερα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, καταβολής φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, καθώς και καταβολής βεβαιωμένων χρεών, μέχρι και τις 03/10/2012 ημέρα Τετάρτη.

Εως την Τετάρτη παρατείνεται επίσης η προθεσμία που τίθενται από τις διατάξεις του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992) και του ν. 1809/1988 για υποβολή γνωστοποιήσεων, δηλώσεων μεταβολών φορολογικών ταμειακών μηχανών και συστημάτων, η υποβολή αιτήσεων για παροχή εγκρίσεων, καθώς και η προθεσμία ενημέρωσης, ή εκτύπωσης, ή εγγραφής σε οπτικό δίσκο των χειρόγραφα ή μηχανογραφικά τηρούμενων βιβλίων αντίστοιχα, στην περίπτωση εξάντλησης των χρησιμοποιουμένων θεωρημένων εντύπων ή οπτικών δίσκων.

Το υπουργείο διευκρινίζει πως η υποβολή των δηλώσεων καθώς και η καταβολή των σχετικών οφειλών θα γίνεται χειρόγραφα και αποκλειστικά μέσω των ΔΟΥ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα