Fitch: Τα νέα μέτρα δεν αλλάζουν την αξιολόγηση της Ισπανίας

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 21:54
UPD:21:54

Ο οίκος εκτιμά πως ο συμπεφωνημένος με τις Βρυξέλλες στόχος της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος στο 4,5% το 2013 «κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ανέφικτος» και προβλέπει πως το έλλειμμα θα φθάσει το 5%.

«Τα πρόσφατα νέα που προέρχονται από την Ισπανία, ο προϋπολογισμός του 2013, οι νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η εκτίμηση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού της τομέα δεν αλλάζουν τις αξιολογήσεις μας», που είχαν οδηγήσει στην απόφαση να μειωθεί στις 7 Ιουνίου το αξιόχρεο της χώρας στο ΒΒΒ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Τότε ο οίκος είχε μειώσει την αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας, με αρνητικές προοπτικές, αφήνοντας δηλαδή μεσοπρόθεσμα ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα υποβάθμιση.

Ο οίκος εκτιμά πως ο συμπεφωνημένος με τις Βρυξέλλες στόχος της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος στο 4,5% το 2013 «κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ανέφικτος» και προβλέπει πως το έλλειμμα θα φθάσει το 5%. Η υποχώρηση του ΑΕΠ της Ισπανίας θα κινηθεί στο 1,5% το 2013, προστίθεται στην ανακοίνωση του Fitch, του οποίου οι προβλέψεις κινούνται σε πολύ χαμηλότερο σημείο από το 0,5% που προϋπολογίζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί για έναν νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό των ισπανικών Αυτόνομων Περιφερειών, εκτιμώντας πως αυτές οφείλουν «να λάβουν κι άλλα μέτρα για να φθάσουν το στόχο τους για έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ το 2012».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα