Aνοδο 1,86% σημείωσε ο Nikkei

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 10:09

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ στη σημερινή συνεδρίαση οι ιαπωνικές μετοχές μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση που οδήγησε το δείκτη Nikkei στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς και ορισμένες ενθαρρυντικές ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, οι αναλυτές κάνουν λόγο για τεχνική αντίδραση και εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο Nikkei να υποχωρήσει κάτω από τις 10.000 μονάδες στις προσεχείς συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να κρατούν στάση αναμονής, γεγονός που αντανακλάται στην ιδιαίτερα χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο κατά 1,86% και διαμορφώθηκε στις 10.335,97 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε μέχρι τις 10.335,97 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 994,05 μονάδες αυξημένος κατά 0,99%.

Η μετοχή της Sony, η οποία υποχώρησε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενισχύθηκε σήμερα κατά 3,79%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών Advantest (4,23%) και Tokyo Electron (3,66%) οι οποίες δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή μικροεπεξεργαστών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα