Τη στήριξή της στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων επανέλαβε η Fed

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 00:53
UPD:01:00

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) Μπεν Μπερνάκι υπερασπίστηκε, σε ομιλία του στο Economic Club της Ιντιάνα, τη νομισματική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης ως αναπόφευκτη και υποσχέθηκε να τη διατηρήσει.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) Μπεν Μπερνάκι υπερασπίστηκε, σε ομιλία του στο Economic Club της Ιντιάνα, τη νομισματική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης και υποσχέθηκε να τη διατηρήσει.

Η πρόβλεψη της Fed να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο σε σχεδόν μηδενική βάση από το τέλος του 2014 έως τα μέσα του 2015 δεν σημαίνει ότι περιμένουμε πως η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη μέχρι τότε, υπογράμμισε.

Όπως είπε, η οικονομική πολιτική που έχει αναπτυχθεί για τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προσδοκίες για τις τιμές παραμένουν αρκετά σταθερές και πως η Fed έχει τα απαραίτητα εργαλεία να ενισχύσει τις πολιτικές της, όταν απαιτείται, για την πρόληψη «πληθωριστικών πιέσεων».

Ο ρυθμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός στο 2% περίπου από το 2008, παρά τα χαμηλά επιτόκια, δηλαδή κάτω από το επίπεδο που η Fed θεωρεί σημείο καμπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα