Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 10:48

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι της χθεσινής συνεδρίασης, εν μέσω αβεβαιότητας για το αν θα προσφύγει τελικά η Ισπανία στο μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από την Ευρωζώνη τους οποίους επικαλείται το Reuters, η Μαδρίτη είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια, ίσως και το επόμενο σαββατοκύριακο. Ωστόσο, γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η Ισπανία θα πρέπει να περιμένει, δημιουργώντας σύγχυση στους επενδυτές.

«Υπάρχουν ανησυχίες για το αν θα ζητήσει ή όχι βοήθεια και για το αν μια τέτοια βοήθεια θα πυροδοτήσει υποβαθμίσεις αξιολογήσεων», σχολίασε στέλεχος της Global Equities.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 0,5% στις 1.099,13 μονάδες, έχοντας καταγράψει κέρδη 1,4% τη Δευτέρα.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 0,5%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1% και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,6%.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων της συνεδρίασης είναι οι τράπεζες, με την Credit Agricole να υποχωρεί κατά 2,6% και τη UniCredit κατά 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα