Mε θετικό πρόσημο ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 11:30

ANOΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, η οποία δείχνει να ακολουθεί την πορεία των υπόλοιπων χρηματιστηριακών αγορών στην Ευρώπη.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κυρίως σε τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, ενώ ο τζίρος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο γενικός δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 0,74% και βρίσκεται στις 2.221,35 μονάδες με τη συνολική αξία των συναλλαγών στα επτά εκατομμύρια ευρώ.

Από τις 204 μετοχές που έχουν αλλάξει χέρια, 144 σημειώνουν άνοδο, 24 υποχωρούν και 36 παραμένουν αμετάβλητες.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των επιμέρους δεικτών με πρωταγωνιστή το δείκτη-τηλεόρασης ψυχαγωγίας, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,70%. Η μετοχή του ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,89%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,75% και έχει φθάσει τις 1.155,69 μονάδες. Οι μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής ενισχύονται κατά 1,24% και 1,66% αντιστοίχως.

Ανοδο άνω του 1% σημειώνουν επίσης οι μετοχές των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Intracom και Panafon.

Oι δείκτες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύονται κατά 0,68% και 0,70% αντιστοίχως. Απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης μη μεταλλικών ορυκτών.

Την εντονότερη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσιάζουν οι μετοχές: Stabilton, Panafon, EYΔΑΠ και Ακτωρ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα