Μικρή άνοδο σημειώνει το ευρώ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 13:20

ΕΛΑΦΡΑ ανάκαμψη παρουσιάζει κατά τις σημερινές συναλλαγές το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο αργά χθες το βράδυ, στην αγορά συναλλάγματος της Νέας Υόρκης, υποχώρησε κάτω από τα 98 σεντς.

Στις 13:00 ώρα Ελλάδος, στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος είχε διαμορφωθεί στα 98,48 σεντς από 98,43 σεντς λίγο μετά τις 10 το πρωί και 98,04 σεντς αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 99,17 σεντς ανά ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρώ εκτινάχθηκε την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 μηνών μετά την είδηση περί ύπαρξης λογιστικών παρατυπιών στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο WorldCom http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/27/227463.htm .

Στη συνέχεια, ωστόσο, το δολάριο ανέκαμψε στηριζόμενο στη βελτίωση του κλίματος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης καθώς και σε ορισμένα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία. Η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια είχε περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς ήταν αναμενόμενη http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/27/227479.htm .

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε χθες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία απολύτως αλλαγή στην πολιτική του δολαρίου και διευκρίνισε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους δεν υπαινίσσονται αλλαγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/27/227464.htm .

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να συνεχισθούν, καθώς η κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στις αμερικανικές εταιρείες έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των επενδυτών από τις τοποθετήσεις σε ενεργητικό στις ΗΠΑ.

Στoν έντονο προβληματισμό που προκάλεσαν τα οικονομικά σκάνδαλα της Εnron και της WorldCom έρχεται να προστεθεί και η είδηση ότι στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών προστέθηκαν οι εταιρείες Citigroup και J.P. Morgan -δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ- προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος τους στην ανάπτυξη αμφιλεγόμενων χρηματοδοτικών συμφωνιών για εταιρείες του ενεργειακού τομέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/27/227503.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα