Μειωμένο κατά 16% το μέρισμα που δίνει η Δέλτα Συμμετοχών

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 16:45

Διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή για το 2001 ενέκρινε η γενική συνέλευση της Δέλτα Συμμετοχών ΑΕ. Το μέρισμα είναι μειωμένο κατά 16% σε σχέση με αυτό που διανεμήθηκε για τη χρήση του 2000.

Η εταιρεία, όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση της, επιδιώκει εκτός από τη διεύρυνση του μεριδίου της στην αγορά φρέσκου γάλακτος, να αποκτήσει ηγετική θέση στη συνολική αγορά γάλακτος με αιχμή το νέο γάλα mmmMilk και τα προϊόντα Advance, ενώ ήδη δημιουργεί νέα παραγωγική μονάδα γάλακτος στη Σίνδο για να αυξήσει το μερίδιο της στη Β. Ελλάδα.

Επιπλέον θα αναπτύξει περισσότερο τη συνεργασία με την Arla Foods Ελλάς για τη διανομή τυριού και βούτυρου στην ελληνική αγορά. Η Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού ΑΕ θα ολοκληρώσει και τυπικά την απορρόφηση της από την Κυλινδρόμυλοι Παπαφίλης ΑΕ και θα εισαχθεί πλέον στο ΧΑΑ. Η Goody's στοχεύει στο άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο και σε κλειστές αγορές, όπως τα πλοία, ξεπερνώντας τα 220 καταστήματα συνολικά. Η ρευστοποίηση των Planet Hollywood και Telepizza θα ολοκληρωθεί φέτος.

Για το 2002 η διοίκηση της Δέλτα Συμμετοχών προέβλεψε αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 25% έναντι του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα