Merit: Ώθηση από τις τράπεζες στο Χ.Α.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 15:42
UPD:15:42

Με τα νέα από τον τραπεζικό κλάδο σχετίζεται άμεσα η ανοδική αντίδραση στο Χ.Α., που πήρε μεγάλες διαστάσεις την Τρίτη, σύμφωνα με τη Merit. Πέραν τούτου, σημειώνει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο σχόλιό της, η αγορά προεξοφλεί ενδεχομένως μια θετική έκβαση στο θέμα των μέτρων και στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.

Η Merit υποστηρίζει πως ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να κέρδισε βραχυπρόθεσμα άλλη μια «μάχη» με τις 740 μονάδες που αποτελούν ένα ισχυρό «οχυρό», αφού ακόμα και όταν ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε αρκετά ο δείκτης βρήκε στήριξη χάρη σε τίτλους που βρίσκονται εδώ και 3,5-4 μήνες σε ανοδικό μομέντουμ.

Αν και ο Δείκτης κατέγραψε σήμερα ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό 7 μηνών στις 793 μονάδες και βρίσκεται πολύ πάνω και από τους βραχυπρόθεσμους ΚΜΟ, η δυναμική και η συνέχεια της ανόδου εξαρτώνται ακόμα από πολλούς παράγοντες, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Υποστηρίζει πάντως πως αν διασπαστούν οι 790 μονάδες με αυξημένους τζίρους από τεχνική άποψη είναι ανοικτός ο δρόμος για τις 840 μονάδες όπου βρίσκονται και τα υψηλά έτους.

Όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, η Merit παρατηρεί πως μεγάλη ευνοημένη από τις τελευταίες εξελίξεις είναι η Alpha Bank που αποκτά πολλαπλά οφέλη από τη συγχώνευση με την Εμπορική Τράπεζα και ήδη βρέθηκε μια ανάσα από τα υψηλά έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα