Σύνοδος «5+5»: Έκκληση για εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 23:55
UPD:23:55

Κοινή έκκληση απηύθυναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο «5+5» για ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου. Στη φωτογραφία, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Κοινή έκκληση απηύθυναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο «5+5» για ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Γάλλος πρόεδρος και οι πρωθυπουργοί της Μάλτας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξέτασαν την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης και της 19ης Οκτωβρίου.

Ακόμα ευχήθηκαν το επόμενο Συμβούλιο να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός συστήματος ενιαίας τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη, να αποφασιστεί αυτό πριν από το τέλος του έτους και να τεθεί σε λειτουργία έως τον Ιανουάριο του 2013.

Οι πέντε ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν από κοινού και να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση της σταθερότητας και της ενότητας της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα