Στη Waarmenk Holding το 67,5% της Eurodrip

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 09:37

Συμφωνητικό πώλησης του 67,5% περίπου που κατέχουν στη Eurodrip, υπέγραψαν στις 05.10.2012 οι Aquanova International Holdings B.V. και Bellaria Holding Ltd. με την εταιρεία Waarmenk Holding Limited, η οποία είναι συνδεδεμένη με το διεθνές επενδυτικό fund που επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον τομέα τροφίμων και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, Paine & Partners LLC.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,53 ευρώ ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις ακόλουθες αιρέσεις: (α) την προηγούμενη έγκριση της συναλλαγής από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού της Ουκρανίας και της Τουρκίας, (β) την προηγούμενη έγκριση της συναλλαγής από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν χορηγήσει δάνεια σε εταιρίες του Ομίλου Εurodrip, (όπου αυτό απαιτείται), (γ) την παράδοση μετοχών ελεύθερες βαρών κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, καθώς και συνήθεις σε παρόμοιες συναλλαγές αιρέσεις, όπως η μη παράβαση ουσιωδών εγγυοδοτικών δηλώσεων ή υποχρεώσεων και η μη επέλευση ουσιώδους δυσμενούς μεταβολής.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Waarmenk Holding Limited θα έχει την υποχρέωση να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurodrip, σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία.

Η Eurodrip αναφέρει επίσης ότι κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα υποδειχθεί από την Waarmenk Holding Limited, ενώ ο Μιχάλης Παναγής θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα