Επενδύσεις 37,2 εκατ. ευρώ στα αεροδρόμια Σκιάθου και Μυκόνου

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2002 11:09
UPD:11:19

Επίσκεψη στα νέα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Μυκόνου, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, στα οποία ολοκληρώθηκαν συνολικές επενδύσεις περίπου 37,2 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, οι επενδύσεις αφορούν αναλυτικότερα :

* Μύκονος : Στο νέο αεροδρόμιο του νησιού, ολοκληρώθηκαν επενδύσεις ύψους 20.542.920 ευρώ (επτά δισ. δρχ.) Αυτές, περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου αεροσταθμού, ο οποίος επεκτείνει κατά 6.000 τ.μ. τον παλαιό, την επέκταση του διαδρόμου κατά 490 τ.μ. και την επέκταση του χώρου στάθμευσης κατά 11.000 τ.μ.

Σημαντικές είναι ακόμη οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στις επί μέρους εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του αερολιμένα, περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και την επέκταση, σήμανση του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών κατά 70.000 τ.μ.

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου παρουσιάζει σημαντική αύξηση στην επιβατική του κίνηση με 400.000 ταξιδιώτες κατά το 2000 και μέση αύξηση την τελευταία διετία κατά 28%.

* Σκιάθος : Κατασκευάστηκε νέος αεροσταθμός στο νησί. Στο αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια υπήρξε αύξηση της κίνησης των επιβατών κατά 20% (άνω των 300.000 αφιξο-αναχωρήσεων κατ'έτος). Οι συνολικές επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν, ανέρχονται σε 16.727.806 ευρώ (5,7 δισ. δρχ.) και αφορούν στον νέο αεροσταθμό και την επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Η πλήρης ανανέωση του αεροδρομίου αφορά στη δημιουργία νέων χώρων γραφείων, εστιατορίων και καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Σήμερα, και μετά από αυτές τις επενδύσεις, το αεροδρόμιο της Σκιάθου μπορεί να εξυπηρετεί ταυτοχρόνως 750 επιβάτες σε ώρες αιχμής. Ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών θα αυξηθεί κατά 11.000 τ.μ. και το έργο θα ολοκληρωθεί πριν από τη θερινή περίοδο του 2006.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα δύο αεροδρόμια, ο κ. Βερελής, δήλωσε:

«Οι συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, είναι μέρος της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Η Ελλάδα, με την εξαιρετικά δύσκολη γεωγραφική της διαμόρφωση, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό διεθνών αερολιμένων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες όλης της χώρας και ιδιαίτερα του νησιωτικού συμπλέγματος. Οι επενδύσεις που γίνονται σε όλα τα αεροδρόμια, όπως σε αυτά της Μυκόνου και της Σκιάθου, εξασφαλίζουν την άνετη, αλλά και ασφαλή μετακίνηση τόσο των νησιωτών, όσο και των τουριστών και στηρίζουν την τουριστική υποδομή των νησιών αυτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα