Κίνα: «Βουτιά» των πωλήσεων ιαπωνικών αυτοκινήτων

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 09:56

Εκπρόσωπος της Toyota είπε σήμερα ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα συρρικνώθηκαν κατά 48,9% τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα το Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τον αντίκτυπο της διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών σχετικά εδαφικές διεκδικήσεις.

Εκπρόσωπος της Toyota είπε σήμερα ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα συρρικνώθηκαν κατά 48,9% τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις της Honda στη χώρα υποχώρησαν κατά 40,5%.

Η Nissan είδε τις πωλήσεις της στην Κίνα, εξαιρουμένων των εισαγωγών, να υποχωρούν κατά 34,6%, ενώ πτώση της τάξεως του 42,5% κατέγραψαν και οι πωλήσεις της Suzuki στις κινεζικές αντιπροσωπείες.

Η διαμάχη των δύο χωρών οδήγησε στα μέσα Σεπτεμβρίου σε βίαιες διαδηλώσεις και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα ιαπωνικά προϊόντα σε ολόκληρη την Κίνα. Αναλυτές εκτιμούν, μάλιστα, πως αν δεν αποκλιμακωθεί η ένταση, θα συνεχιστεί η μείωση των πωλήσεων των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα