Γ.Κλαουδάτος: Εγκρίθηκε η συγχώνευση με Micromedia Μπριτάννια

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2002 17:46

Tη συγχώνευση με απορρόφηση της Γεράσιμος Κλαουδάτος και της Αλφα Γκράφ Φωτοεκτυπωτικών Συστημάτων από τη Micromedia Μπριτάννια ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Κλαουδάτος.

Με τη συγχώνευση δημιουργείται μία εμπορική επιχείρηση που ανήκει στον Ομιλο επιχειρήσεων Ράδιο Κορασίδης με κύκλο εργασιών περί τα 117,4 εκατ. ευρώ (40 δισ. δρχ.), η οποία θα δραστηριοποιείται, εκτός από την εμπορία και διάθεση των προϊόντων του ιαπωνικού οίκου Sharp στον τομέα μηχανών γραφείου (φωτοτυπικά, συσκευές φαξ, τηλέφωνα κλπ) και ηλεκτρονικών ειδών, και στη λιανική πώληση ηλεκτρικών ειδών με την αλυσίδα καταστημάτων Elephant.

Μετά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της Γεράσιμος Α. Κλαουδάτος ΑΕΕ θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή που κατέχουν με 0,99 νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρείας Micromedia Μπριτάννια. Δικαιούχοι των νέων μετοχών θα είναι οι μέτοχοι που θα κατέχουν μετοχές κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η τακτική γενική συνέλευση ενέκρινε μεταξύ των άλλων τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2001. Σύμφωνα με αυτές, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 82,21 εκατ. ευρώ (28,016 δισ. δρχ.) και τα κέρδη προ φόρων σε 287 χιλ. ευρώ (98 εκατ. δρχ.).

Σημειώνεται ότ τα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2000 δεν είναι συγκρίσιμα γιατί η "Γ.Α. Κλαουδάτος" στη σημερινή της μορφή προέκυψε από τη συγχώνευση με την εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Elephant.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα