Απεσύρθη για δεύτερη φορά η τροπολογία για τις εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:52
UPD:15:30

Απεσύρθη για δεύτερη φορά η τροπολογία για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μετά τις ενστάσεις που εξέφρασαν -εκτός από την αντιπολίτευση- και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας και τελικά ο υπουργός Εργασίας την απέσυρε, καθώς όπως υποστήριξαν οι βουλευτές, δεν μπορεί να στερηθεί ο ΟΑΕΔ το ποσό που εισπράττει από τις εν λόγω εισφορές (υπολογίζεται στα 240 εκατ. ευρώ ετησίως).

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Προειδοποίηση ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη, προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί η συγκεκριμένη εισφορά «από τη στιγμή που έχει διακηρυχθεί από την κυβέρνηση ότι οι παροχές προς τους εργαζόμενους, που αποδίδονταν μέσω των δύο κατηργημένων Οργανισμών, θα συνεχίσουν να παρέχονται μέσω του ΟΑΕΔ». «Από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει έρθει στη Βουλή ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα ανταποδοτικών παροχών προς τους εργαζομένους», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, «δεν μπορεί να καθοριστεί η οικονομική επιβάρυνση του ΟΑΕΔ και ο τρόπος χρηματοδότησης των παροχών».

Δ.Στρατούλης: Απεσύρθη κάτω από την πίεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες η κυβέρνηση αποσύρει την τροπολογία κάτω από την πίεση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και την πρόταση 21 βουλευτών του για ονομαστική ψηφοφορία, σχολίασε ο Δ. Στρατούλης. «Εάν καταργηθούν οι εργοδοτικές εισφορές στον ΟΕΚ και ΟΕΕ», υποστήριξε, «θα επωφεληθούν 247 εκατ. ευρώ ετησίως οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις. Θα χάσουν, όμως, τη δυνατότητά τους για διακοπές 300.000 εργαζόμενοι που επωφελούνταν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι την επιδότηση ενοικίου τους και στεγαστικών δανείων τους ή τη δυνατότητα ένταξης σε στεγαστικά προγράμματα. Επίσης θα χάσουν έσοδα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, που επωφελούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα αυτών των Οργανισμών, με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας». Στη δήλωσή του τέλος, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επανασύσταση, αναβάθμιση και τριμερή χρηματοδότηση των δυο Οργανισμών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εκκρεμεί στη Βουλή η συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου που έχει καταθέσει εδώ και τρεις μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα