Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2002 18:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο, ενώ δείχνουν να αγνοούν την είδηση περί ύπαρξης νέου επιχειρηματικού σκανδάλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/28/227943.htm .

Ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.323,7 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,58% και ο Nasdaq στις 1.475,65 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,13%.

Όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν βάσει των οριστικών στοιχείων αυξήθηκε τον Ιούνιο στο 92,4, ενώ σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση είχε διαμορφωθεί στο 90,8 από 96,9 το Μάιο.

Νωρίτερα, ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών μειώθηκαν το Μάιο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες. Συγκεκριμένα, η μείωση ήταν της τάξεως του 0,1% έναντι αύξησης 0,6% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Απρίλιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα παρέμεναν αμετάβλητες. Η αναπάντεχη υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών οφείλεται κυρίως στην πτώση που εμφάνισε η ζήτηση αυτοκινήτων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το προσωπικό εισόδημα τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι ανόδου 0,3% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο. Η αύξηση του Μαϊου ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα του Briefing.com.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα σε μετοχές εταιρειών από τον κλάδο των ημιαγωγών μετά τη χθεσινή αναβάθμιση του εν λόγω τομέα από τη Lehman Brothers. Η μετοχή της JDS Uniphase ενισχύεται κατά 2,87%. Ανοδο άνω του 2% σημειώνει και η μετοχή της Intel.

Αντιθέτως, η μετοχική τιμή της Xerox μετά τις σημερινές αποκαλύψεις σημειώνει κατακόρυφη πτώση κατά 19%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα