Μπαρόζο: Σημαντική για Ελλάδα και Ευρωζώνη η παραμονή στο ευρώ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 15:02
UPD:18:17

Αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που πρωτοστάτησαν υπέρ της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη.

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής», που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης "Friends of Europe", σημείωσε πως ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα είναι «ιστορική». Δυστυχώς, πρόσθεσε, «οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

Αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που πρωτοστάτησαν υπέρ της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη, ενώ απέδωσε τις όποιες διαφωνίες για την επίλυση της κρίσης, στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν οι χώρες της ευρωζώνης, όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Καταλήγοντας, διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι το ευρώ θα ήταν σε καλύτερη θέση χωρίς τη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία αποτελεί εγγύηση για το ευρώ». Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι πολλές ευρωπαϊκές αποφάσεις ελήφθησαν με καθυστέρηση, αλλά, όπως είπε, «η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα