Aegean: Αυξημένη 10% η κίνηση εξωτερικού εκτός Αθήνας

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 16:49

Συνολικά 2.801.315 επιβάτες μετέφερε η Aegean στο διεθνές δίκτυό της κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους.

Συνολικά 2.801.315 επιβάτες μετέφερε η Aegean στο διεθνές δίκτυό της κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους. Ειδικότερα, στις βάσεις της εκτός Αθήνας, η εταιρεία μετέφερε στο δίκτυο εξωτερικού 1.181.901 επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση για την Aegean παρουσίασαν η Κέρκυρα (52%) και η Κως (+55%), από τις οποίες η εταιρεία παρουσίασε αυξημένη δραστηριότητα σε νέους προορισμούς. Σε σχέση με την κίνηση εξωτερικού προς Αθήνα η εταιρεία παρουσίασε καλύτερη εικόνα από το σύνολο της αγοράς που μειώθηκε κατά 13%, παρουσιάζοντας μείωση 7%.

Η αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού προήλθε κυρίως από το τρίτο τρίμηνο του 2012, λόγω της σημαντικής επένδυσης της Aegean στην επέκταση του εξωτερικού της δικτύου αλλά και τη δραστηριότητά της από ελληνικά αεροδρόμια της περιφέρειας.

«Παρά την αδυναμία και τις αβεβαιότητες της ελληνικής οικονομίας, το σημαντικό κόστος πετρελαίου και τις σημαντικές απώλειες που αυτά μας δημιουργούν, συνεχίζουμε να υλοποιούμε την στρατηγική της εξωστρέφειας και της στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Αυξάνουμε κάθε χρόνο τον αριθμό των βάσεων στην Ελλάδα, στις οποίες απασχολούμε τοπικό προσωπικό και πετάμε σε νέους προορισμούς», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα του ότι η Πολιτεία «θα μπορέσει να διασφαλίσει τη σταθερότητα του κλίματος που έχει ανάγκη ο ελληνικός τουρισμός αλλά και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επιτρέψουν τόσο την ποιοτική όσο και την ανταγωνιστική λειτουργία των αεροδρομίων».

«Οι κατευθύνσεις που εξαγγέλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε να τις δούμε να υλοποιούνται», είπε ο κ. Γερογιάννης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα