ILO: Η κρίση έφερε 30 εκατομμύρια περισσότερους άνεργους

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 11:59
UPD:14:35

Ο κόσμος έχει τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ’ όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ.

Ο κόσμος έχει τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ' όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ.

Σε ομιλία που θα εκφωνήσει το Σάββατο ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο, ο κ. Ράιντερ θα λέει πως περίπου «75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια άνεργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ILO, απ' αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια «δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα».

Αν είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο, αναμένεται να πει ο κ. Ράιντερ, ενώ θα υποστηρίξει πως είναι καιρός για ένα διάλειμμα από τις πολιτικές λιτότητας.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί... Υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία», εκτιμά ο κ. Ράιντερ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα