Π. Μοσκοβισί: Η Γαλλία δεν ζητεί επιμήκυνση

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 20:38
UPD:13/10/2012 01:19

Ο Μοσκοβισί τόνισε ότι η Γαλλία δεν θα αποκλίνει από τις ειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις της παρά τα όσα ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γαλλική κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του χρέους της, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του στο Τόκιο κατά τη γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Όπως είπε, η χώρα του δεν προτίθεται να αποκλίνει από τον στόχο της μείωσης του χρέους χρησιμοποιώντας «εργαλεία που συνέστησε το ΔΝΤ, προκειμένου να ανακτήσει μια υπερχρεωμένη οικονομία με την ανάπτυξη και με την ανταγωνιστικότητα».

Ο Μοσκοβισί τόνισε ότι η Γαλλία δεν θα αποκλίνει από τις ειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις της παρά τα όσα ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Τόκιο ότι θα συναινούσε να δοθούν στην Ελλάδα δύο επιπλέον έτη ώστε να πετύχει την εξυγίανση του κρατικού της προϋπολογισμού στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής λιτότητας.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτή η ρύθμιση μπορεί να μην αφορά μόνο την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Πορτογαλία.

Εμείς, απάντησε από την πλευρά του ο Μοσκοβισί, δεν ζητούμε επιμήκυνση και θα φέρουμε μέσα στο 2013 την αναλογία δημόσιου πρωτογενούς ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 3%, όπως ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε, η Γαλλία είναι η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως και αξιολογείται καλά στις αγορές σήμερα ενώ πρόσθεσε ότι ο γαλλικός λαός δεν μπορεί να βιώνει μια τόσο υψηλή ανεργία επί μακρόν, δεδομένου ότι απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα