Υποχωρεί το ευρώ

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 18:07
UPD:18:15

ΚATΩ από τα 99 σεντς έχει υποχωρήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου μετά τα κατώτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα μεταποίησης στην ευρωζώνη.

Παρά το γεγονός ότι η επέκταση του εν λόγω τομέα συνεχίστηκε για τρίτο κατά σειρά μήνα τον Ιούνιο, η άνοδος του σχετικού δείκτη ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντιθέτως, ισχυρότερη του αναμενόμενου ήταν τον Ιούνιο η επέκταση του αντίστοιχου τομέα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM (Ιnstitute for Supply Manangement, πρώην NAPM) αναρριχήθηκε τον περασμένο μήνα στις 56,2 μονάδες από 55,7 μονάδες το Μάιο. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του "Bloomberg" εκτιμούσαν ότι ο εν λόγω δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 55,5 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης παρέμεινε για πέμπτο κατά σειρά μήνα πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα από τη συρρίκνωση.

Παρά την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, την αποκάλυψη λογιστικών σκανδάλων, και την απειλή της τρομοκρατίας, οικονομολόγοι σε έρευνα της "Wall Street Journal" εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ κατά τους προσεχείς μήνες http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/01/228362.htm .

Στις 17:50' ώρα Ελλάδος, στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 98,79 σεντς, έναντι 99,61 σεντς λίγο μετά τις 10 το πρωί και 99,17 σεντς στις 24:00 την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη Παρασκευή ήταν 99,75 σεντς ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα