Ν. Μηταράκης: Τέσσερις προτεραιότητες για την προσέλκυση επενδύσεων

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 19:29
UPD:19:33

Την ανάγκη για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σε ομιλία του στο συνέδριο της International Herald Tribune (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σε ομιλία του στο συνέδριο της International Herald Tribune.

Όπως είπε, για την επίτευξη αυτών των στόχων, η κυβέρνηση έχει θέσει τέσσερις βασικές προτεραιότητες: να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας, να αυξήσει τη ρευστότητα, να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χρησιμοποιηθούν εργαλεία για την επίτευξη της ανάπτυξης όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκτέλεση των μεγάλων έργων η χρησιμοποίηση του εργαλείου των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα.

Ο υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και πρόσθεσε ότι ούτε μια στιγμή δεν διακινδυνεύσαμε τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ωστόσο είπε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, δρόμος δύσκολος και ανηφορικός προκειμένου να αλλάξει η Ελλάδα προς το καλύτερο.

Τέλος ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε σε όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει στο εξωτερικό ενώ υπενθύμισε ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012 περιορίστηκε σε 12,649 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 13,510 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα