Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2002 15:21

Συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development-EBRD) υπέγραψε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, ο Ομιλος εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διευκόλυνσης Εμπορίου της EBRD που αφορά στην ενίσχυση του εξωτερικού εμπορίου των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά τη δυνατότητα να παρέχει μέσω του δικτύου της τραπεζικές εργασίες διασυνοριακού εμπορίου με τη συνεργασία και την εγγύηση της EBRD διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την ανάπτυξη του εμπορίου και των συναλλαγών στην περιοχή.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, είναι η μοναδική μέχρι στιγμής τράπεζα η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. H EBRD συμβάλλει σημαντικά σ' αυτή τη συμφωνία αναλαμβάνοντας μέρος των κινδύνων που δημιουργούνται.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το πλαίσιο των κανόνων και των όρων που έχουν αρχίσει να τίθενται για την οργάνωση του εμπορίου στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καθιστούν τη συνεργασία με την EBRD και την εγγύηση που παρέχει, πολύ σημαντική για όλους τους συναλλασσόμενους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα