Alcatel-Lucent: Προς περικοπή 5.500 θέσεων εργασίας

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 15:08

Στην περικοπή περίπου 5.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει να προχωρήσει η Alcatel-Lucent, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης της δαπανών της με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων, η διοίκηση της κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παρουσίασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιάρθρωσης, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο και στοχεύει στην εξοικονόμηση 1,25 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, η Alcatel-Lucent σκοπεύει να καταργήσει 5.490 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, 3.300 θέσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι περικοπές αντιστοιχούν στο 7,2% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Alcatel-Lucent είχε ανακοινώσει καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ, ενώ η μοναδική πρόβλεψή της για το 2012 ήταν στο δεύτερο εξάμηνο τα περιθώρια θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το πρώτο. Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αναμένεται να δημοσιευθούν στις 2 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα