«Δεν απειλεί το Βερολίνο με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής»

Διαψεύδει ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσίευμα των FT
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 14:46
UPD:14:46

Σημερινό δημοσίευμα των FT, σύμφωνα με το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται να απειλήσει τον βρετανό πρωθυπουργό με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου, αν αυτός επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διέψευσε ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ.

Σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται να απειλήσει τον βρετανό πρωθυπουργό με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου, αν αυτός επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διέψευσε ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ.

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να επιτύχει αυτή η σύνοδος του Νοεμβρίου», δήλωσε σήμερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην υποστήριξη του Βερολίνου προς την πρόταση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ να συνεδριάσει εκτάκτως η ΕΕ το Νοέμβριο σχετικά με το σχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020.

Οι FT γράφουν σήμερα επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις πως η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει τη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής, εάν ο Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «η κ. Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μια γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ένωσης».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα