Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στην Σομαλία

Στους 16 οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην αφρικανική χώρα μέσα στο 2012
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 18:11
UPD:18:20

Ένας Σομαλός δημοσιογράφος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Τρίτη το βράδυ από άγνωστους ενόπλους.

Πρόκειται για τον δέκατο έκτο κατά σειρά επαγγελματία των μέσων ενημέρωσης ο οποίος σκοτώνεται στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής από την αρχή του έτους, έγινε γνωστό από συναδέλφους του και την αστυνομία.

Το θύμα, Αχμεντ Φάρα Ίλιας, εργαζόταν για ένα σομαλικό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Λονδίνο, τον Universal TV. Ο σταθμός αυτός είχε χάσει ήδη ένα διάσημο κωμικό του στις αρχές Αυγούστου, από σφαίρες αγνώστων.

Ο Ίλιας δέχθηκε επίθεση στην πόλη Λαζανόντ, η οποία βρίσκεται στην αυτοανακηρυχθείσα ανεξάρτητη περιοχή της Σομάλιλαντ και Πούντλαντ, μια ημιαυτόνομη περιοχή της βόρειας Σομαλίας. Η διαφιλονικούμενη πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της διοίκησης της Σομάλιλαντ.

Η δολοφονία του Αχμεντ Φάρα Ίλιας έρχεται δύο ημέρες αφότου ένας άλλος Σομαλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στη σομαλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Σομαλία είναι η χώρα της Αφρικής που θεωρείται η πλέον επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους και όπου σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Οι 16 δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους είτε δολοφονήθηκαν είτε σκοτώθηκαν σε φονικές επιθέσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα