Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2002 19:00

ANOΔΙΚΑ κινήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στηριζόμενοι στην ανάκαμψη που παρουσίασαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης και της υψηλής τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές δεν ήταν εκτεθειμένες στις διακυμάνσεις της Wall Street, η οποία είναι κλειστή για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, παρά τη σημερινή άνοδο οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη συνέχεια επικαλούμενοι τις ανησυχίες για τα εταιρικά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο και την κρίση εμπιστοσύνης που διέρχονται οι εταιρείες μετά τις γνωστές αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη λογιστικών παρατυπιών σε αμερικανικούς κολοσσούς.

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για βελτίωση του κλίματος. Η σημερινή άνοδος μετά από τόσες συνεδριάσεις απωλειών είναι κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη. Ωστόσο, τα επιχειρηματικά αποτελέσματα παραμένουν φτωχά», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο διαχειριστής κεφαλαίων στην Pavilion Asset Management.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.471,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,79%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.697,13 μονάδες με κέρδη 2,04% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 50 στις 2.952,84 μονάδες αυξημένος κατά 2,54%.

Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,98% και έχει φθάσει τις 4.220,29 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα