Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα

Αμφιβολίες Σόιμπλε για την τήρηση των δεσμεύσεων
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 14:28
BUNDESKANZLERIN.DE

Εβδομαδιαίο μήνυμα της Α. Μέρκελ

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρότι επώδυνες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ελλάδα και την Ισπανία», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό της μήνυμα.

Είπε ακόμη ότι «η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη» και αναφέρθηκε ειδικά στην Ιρλανδία, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές.

Η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε αναλυτικά για την ετήσια συνάντησή της με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, Διεθνής Οργανισμός Εργασίας), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Τρίτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη, «στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον», ο ρόλος τωυς να ενισχυθεί.

Τόνισε δε, ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η μεγαλύτερη ρύθμιση των διεθνών αγορών, επί της οποίας, αν και έχει σημειωθεί, όπως είπε, ήδη πρόοδος, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής εφαρμογής της.

Αμφιβολίες Σόιμπλε για την τήρηση των δεσμεύσεων

Την ίδια στιγμή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρεί το αυστηρό του ύφος προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα οφείλει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες και πως η τύχη της στην ευρωζώνη «δεν έχει αποφασισθεί ακόμη».

«Επιθυμία μας είναι η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όμως έχει να κάνει πολλά ακόμη. Αυτό δεν έχει αποφασισθεί ακόμη», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF με τίτλο «Ο Αγώνας για το Ευρώ» και το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί στις 30 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν αμφιβολίες έως σήμερα ως προς το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν στο μέλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα