ΗΠΑ: Δυναμική αύξηση των μισθολογίων τον Οκτώβριο

Ενίσχυση της απασχόλησης κατά 171.000 θέσεις εργασίας
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 14:34
UPD:14:48

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι προσλήψεις τον Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα μισθολόγια να ενισχύονται κατά 171.000 τον περασμένο μήνα, γεγονός που ενδέχεται να δώσει κάποια ώθηση στην υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας, η ανεργία ενισχύθηκε στο 7,9%, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων που επέστρεψαν δυναμικά στην αναζήτηση εργασίας. Στο ποσοστό ανεργίας προσμετρούνται αποκλειστικά όσοι αναζητούσαν εργασία μέχρι πολύ πρόσφατα.

Τα στοιχεία για την απασχόληση θεωρούνταν ως το τελευταίο κρίσιμο χαρτί που είτε θα ενίσχυε είτε θα αποδυνάμωνε τις πιθανότητες του Μπαράκ Ομπάμα για εκλογική νίκη, λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Παρότι η αύξηση της ανεργίας ήταν αναμενόμενη, η αύξηση των θέσεων εργασίας ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Ωστόσο, τα στοιχεία για την απασχόληση δίνουν τροφή και στους επικριτές του Αμερικανού προέδρου, καθώς το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό και το ενδεχόμενο πλήρους ανάκαμψης παραμένει μακρινό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα